Orbiting the Multi-Faceted World of Thyroid and Orbital Disease 26-27 May 2023 · Academia, Singapore



## **Day 2 (Thyroid Eye Disease)**

Saturday, 27 May 2023 | 8:00 am - 5.50 pm | Auditorium (L1), Academia @ SGH Campus

Time	Topic	Speaker			
	SESSION 5				
Theme: Making Sense of the Insurance Policy – How's the Risk Assessment? Chairs: Suryasnata Rath / Jin Sook Yoon / Chng Chiaw Ling					
	TTSH Residents: Daniel Chin / Elizabeth Chen				
8.00 am	Diagnostic Challenge – TED or Orbital Inflammation (10 mins)	Lelio Baldeschi (Italy)			
8.10 am	A Difficult Case of TED – Patient with T1DM, Worsening TED (10 mins)	Wee Zongwen (Singapore)			
8.20 am	Risk Factors for Progression of TED (10 mins)	Chng Chiaw Ling (Singapore)			
8.30 am	Stabilizing Thyroid Function in Patients with TED (10 mins)	Marius Stan (USA)			
8.40 am	Making Sense of Thyroid Autoantibodies (10 mins)	Marius Stan (USA)			
8.50 am	An Unusual Case of TED – Functional Follicular Thyroid Cancer with Concomitant GD and Thyroid Eye Disease (10 mins)	Chin Yun Ann (Singapore)			
9.00 am	Thyroid Cancer and TED – Is there a Link? (10 mins)	Seah Lay Leng (Singapore)			
9.10 am	<b>Q &amp; A</b> (10 mins)	All Faculty			
9.20 am	Citation (5 mins)  Keynote Lecture 2: The Future of Management of Graves' Hyperthyroidism (20 mins)	Marius Stan (USA)			
9.45 am	Morning Tea Break (20 mins)				

**Conference Secretariat** 

















Orbiting the Multi-Faceted World of Thyroid and Orbital Disease 26-27 May 2023 · Academia, Singapore



## **Day 2 (Thyroid Eye Disease)**

Saturday, 27 May 2023 | 8:00 am - 5.50 pm | Auditorium (L1), Academia @ SGH Campus

Time	Topic	Speaker
	SESSION 6	
	Theme: New Insights in Thyroid Eye Disease from Asian Cent Chairs: Tim Sullivan / Kelvin Chong / Yvonne Chung	ers
	TTSH Residents: Daniel Chin, Elizabeth Chen	
10.10 am	New Insights into TED Research from Asia (China) (10 mins)	Fan Xian Qun (China)
10.20 am	New Insights into TED Research from Asia (HK) (10 mins)	Kelvin Chong (Hong Kong)
10.30 am	New Insights into TED Research from Asia (Korea) (10 mins)	Jin Sook Yoon (South Korea)
10.40 am	New Insights into TED Research from Europe (Germany) (10 mins)	Anja Eckstein (Germany)
10.50 am	Clinical Application of Artificial Intelligence in Ophthalmology (20 mins)	Daniel Ting (Singapore)
11.10 am	<b>Q &amp; A</b> (5 mins)	
	SESSION 7	
	Theme: Putting out the Fire on the Burning House Chairs: Tim Sullivan / Kelvin Chong / Yvonne Chung	
	TTSH Residents: Daniel Chin, Elizabeth Chen	
11.20 am	Pathogenesis of Thyroid Eye Disease: Opportunities for Treatment (10 mins)	Marius Stan (USA)
11.30 am	Citation: Lim Xian Hui (5 mins)  Keynote Lecture 3: Management of Thyroid Eye Disease: Current and Future Therapies (20 mins)	Peter Dolman (Canada)
11.55 am	Challenging Case: Failure to Respond to IVMP (10 mins)	Zhou Huifang (China)

Conference Secretariat

















Orbiting the Multi-Faceted World of Thyroid and Orbital Disease 26 - 27 May 2023 • Academia, Singapore



## **Day 2 (Thyroid Eye Disease)**

Saturday, 27 May 2023 | 8:00 am - 5.50 pm | Auditorium (L1), Academia @ SGH Campus

Time	Topic	Speaker
12.05 pm	Challenging Case: Recalcitrant Case that fails Conventional Treatment (10 mins)	Suryasnata Rath (India)
12.15 pm	<b>Q &amp; A</b> (5 mins)	All Faculty
12.20 pm	Lunch Break (Sponsored by Alcon TBC)	
	SESSION 8	
	Theme: When the Fire Rages On Chairs: Peter Dolman / Stephen Ng / Blanche Lim	
	NUH Residents: Tina Shen / Dayna Yong	
1.00 pm	Dampening the Learning Curve in Surgical Decompression (10 mins)	Yong Kai Ling (Singapore)
1.10 pm	Compressive Optic Neuropathy in TED: My Surgical Options (15 mins)	Wang Yi (China)
1.25 pm	Persistent Corneal Epithelial Defects in TED: My Management Options (10 mins)	Kashima Tomoyuki (Japan)
1.35 pm	Prognostic Factors in Dysthyroid Optic Neuropathy, a Critical Approach with Suggestions (15 mins)	Peerooz Saeed (Netherland)
1.50 pm	<b>Q &amp; A</b> (10 mins)	All faculty
	Theme: Rehabilitating the Burnt Down House Chairs: Woo Kyung In / Livia Teo / Wu Wen Can NUH Residents: Tina Shen / Dayna Yong	
2.05 pm	- What is the Best for this Patient Bone Decompression Discussion on Planning A Targeted Approach to Planning for Bone Decompression (15 mins)	David Liu (China)
2.20 pm	- What is the Best for this Patient  Fat decompression Discussion on Planning  A Targeted Approach to Planning for Fat Decompression (15 mins)	Kashima Tomoyuki (Japan)

Conference Secretariat

















Orbiting the Multi-Faceted World of Thyroid and Orbital Disease 26 - 27 May 2023 • Academia, Singapore



## **Day 2 (Thyroid Eye Disease)**

Saturday, 27 May 2023 | 8:00 am - 5.50 pm | Auditorium (L1), Academia @ SGH Campus

Time	Topic	Speaker
2.35 pm	My Approach to Apical Decompression (15 mins)	Wu Wen Can (China)
2.50 pm	Prevention and Management of Post Fat Decompression Complication (10 mins)	Liao Shu Lang (Taiwan)
3.00 pm	Simultaneous Decompression / Muscle Surgery and Lid Reconstruction (10 mins)	Yi-Hsuan Wei (Taiwan)
3.10 pm	Minimizing Post-Decompression Strabismus: Pearls and Pitfalls (10 mins)	Lelio Baldeschi (Italy)
3.20 pm	<b>Q &amp; A</b> (10 mins)	All Faculty
3.30 pm	Afternoon Tea Break (20 mins)	
	SESSION 9	
	Theme: Reconstructing the Burnt Down House Chairs: Lelio Baldeschi / Liao Shu Lang / Sonal Farzavandi	
	NUH Residents: Tina Shen / Dayna Yong	
3.55 pm	Prerequisites for Successful Strabismus Surgery in TED (10 mins)	Galton Vasconcelos (Brazil)
4.05 pm	Intricacies of Strabismus Surgery in TED Patients (10 mins)	Jonathan Holmes (USA)
4.15 pm	Latest Updates in Strabismus Management from EUGOGO (10 mins)	Anja Eckstein (Germany)
4.25 pm	Challenging Cases (20 mins)	Michael Oeverhaus (Germany)
		Galton Vasconcelos (Brazil)
		Jonathan Holmes (USA)
4.45 pm	<b>Q &amp; A</b> (10 mins)	All Faculty

Conference Secretariat

















Orbiting the Multi-Faceted World of Thyroid and Orbital Disease 26 - 27 May 2023 • Academia, Singapore



## **Day 2 (Thyroid Eye Disease)**

Saturday, 27 May 2023 | 8:00 am - 5.50 pm | Auditorium (L1), Academia @ SGH Campus

Time	Topic	Speaker		
Theme: The Final Touches to Home Chairs: David Liu / Llewellyn Lee / Morgan Yang NUH Residents: Tina Shen / Dayna Yong				
5.00 pm	Periorbital Structural Changes in TED and Planning of Rehabilitative Surgery (10 mins)	Diego Strianese (Italy)		
5.10 pm	What is New in Eyelid Reconstruction for TED Patients (10 mins)	Li Dongmei (China)		
5.20pm	Planning Blepharoplasty for TED Patients (10 mins)	Lu Wei (China)		
5.30 pm	Management of Acquired Epiblepharon in TED Patients (10 mins)	Ye Juan (China)		
5.40 pm	<b>Q &amp; A</b> (10 mins)	All Faculty		
5.50 pm	Closing Remarks			
	End of Day 2			

Conference Secretariat















